Defterler için küçük kitap kapakları baskısı nasıl Yapılır?
- Simay Yildiz

- Apr 27
- 1 min read
Okuduğum kitaplar hakkında yazarken yanlarına bir de kitap kapaklarını yapıştırıyorum defterlerime. Bana en çok sorulan sorulardan biri de bu küçük kitap kapaklarını nasıl bastığım. Siz de tekrar boyutlandırmayla uğraşmayın, rahat rahat yapın diye iki farklı boyuttaki kapaklar için Canva'da dosyalar hazırladım.

Ben bu ölçüleri farklı içerikler için de kullanıyorum: fotoğraflar, film afişleri, pinterest'ten bulduğum görseller, vs. Kullandığım defterin büyüklüğüne göre büyük ve küçük boyutlar arasında tercih yapıyorum. Genellikle A5 boyutunda olan günlük günlüklerimde büyük olan şablonu, A6 olan anı günlüğümde ise genelde küçük şablonu kullanıyorum.
Şablonları nasıl kullanacağınızı YouTube'daki Defterler için küçük kitap kapakları baskısı (sticker da oluyor) | Nasıl Yapılır? başlıklı Shorts videomda anlattım. Önemli not: Lütfen "önce kendi çalışma alanınıza kopyalayın" kısmını atlamayın. Erişim isteyenlere düzenleyici erişimi veremiyorum çünkü öyle yaparsak hepimiz tekbir dosyada çalışırız ve ortalık karmakarışık olur.
Küçük boy kapaklar: https://www.canva.com/design/DAGOj2uVZ4s/qPpE-5tmNTB6Ak8AecAtDA/edit
Büyük boy kapaklar: https://www.canva.com/design/DAG3iwYHdl4/7vkaeKR-sVa1liQ4kOkzZg/edit

Comments