top of page

Diamine Mürekkepler : Dolma kalem severler toplaşsın!

Diamine mürekkepler nereden geliyor? Bir İngilizce markası Diamine. 1864 yılından beri mürekkep üreten Diamine Inks (Diamine Mürekkepler) 1925 yılında, İngiltere’nin Liverpool şehrinde şahane bir fabrika kurmuş. O zamandan bu zamana el değiştirmiş olsalar da kalitelerinden ödün vermemişler. Bu mürekkeplerin en iyi yanı hiç çekinmeden, tedirgin olmadan, kaleminizi bozar mı bozmaz mı diye endişelenmeden her kalemde kullanabilmeniz. Benim şimdiye kadar içinde Diamine mürekkep kullanmadığım dolma kalemim olmadı gerçekten. Özellikle biraz daha kuru yazan Kaweco’larımın uçlarına önce Galen Leather’dan edindiğim “Dolma Kalem Temizleme ve Bakım Seti”nin içinde gelen pirinç levhalar ile ayar çekiyor, ardından da Diamine mürekkep çekiyorum ve gerçekten kağıdın üzerinde kayarak yazıyorlar – en sevdiğim!

Bendeki Diamine mürekkepler Gözümün kaldığı çok daha fazla Diamine mürekkep var tabii ama bu iş dipsiz bir kuyu olduğundan her canımın çektiğini almamaya çalışıyorum. Bir de tabii mürekkep söz konusu olunca birebir deneme şansınız olmadığı için ancak eşten dosttan gördüklerinizle, internet üzerinden incelediklerinizle ilerliyorsunuz ve özellikle internet söz konusu olduğunda renkler birebir aynı çıkmayabiliyor maalesef. Mesela sırf bu yüzden birden fazla birbirine benzer ama tam da olmayan mavi ve siyah mürekkebim var bol bol. Bir de tabii videoda da bahsettiğim gibi herhangi bir mürekkebi nasıl bir kağıtta kullandığınıza göre de hem rengi hem deneyimi farklılık gösterecektir; bunu da n’olur unutmayın, sonra moraliniz bozulmasın. Bende şu anda bulunan Diamine mürekkepler şöyle:

  1. Diamine Sunshine Yellow

  2. Diamine Pumpkin

  3. Diamine Rockin’ Rio (simli)

  4. Diamine Ancient Copper

  5. Diamine Oxblood

  6. Diamine Scarlet

  7. Diamine Noel (bol revnaklı)

  8. Diamine Magical Forest (simli)

  9. Diamine China Blue

  10. Diamine Music Collection – Schubert

  11. Diamine Blue/Black

  12. Diamine Polar Glow (bol revnaklı)

  13. Diamine Night Sky (simli) “Nereden alıyorsun?” sorusunu da hemen cevaplayayım. Bazı renklerini burada bulamamış olsam da çoğunu ülkemizde bulabilirsiniz. Ben Diamine mürekkepler için markabana.com veya Panter Kırtasiye’den alışveriş yapıyorum. Google’da hemen aratarak web sitelerini bulabilirsiniz. Daha fazla kitap-defter-kalem içeriği için buraya tıklayabilirsiniz.

188 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ajanda ve Günlük Kullanımı | Nereye, Ne Yazıyoruz?

Ajanda Kullanımı Pınar'ın şahane bir şekilde belirttiği gibi ajandam, zihnimi günlük olarak arındırdığım yer. İçine ne mi yazıyorum? Haftalık/günlük iş listelerim yani yapmam gereken şeyler ilk sırada

bottom of page