top of page

Riverdale : “Yetmez, daha da delirelim!” diyen teen dizisi

Riverdale, orada burada, sonrasında da Netflix’te gördüğüm ama bir türlü elimin PLAY tuşuna gitmediği bir diziydi. Ta ki zevklerimizin yüzde yüz uyuştuğu bir arkadaşım “deli misin; izle hemen” diyene kadar. Hani özellikle kitap okumak söz konusu olduğunda insanlar “hiç zamanım yok ya” bahanesi bulur ya? Riverdale ilk üç sezonu iki haftada falan bitirdim. Uykudan feragat ederseniz ve öğle aralarında çalışmaya devam etmeyip, hak ettiğiniz arayı verirseniz bazı diğer şeylere daha çok zamanınız kalıyor. Kim bilirdi?!?!

Riverdale şu anda dördüncü sezonda. Bir bölümü yayınlandı, devamı (Korona mâni olmazsa diyelim) 15 Nisan’da yayınlanmaya başlayacak IMDB’ye göre. Ben yine bir şeylere geç kalmış durumdayım ama açıkçası çevremde bu diziden bahseden hiç kimseyi de görmedim. Eğer izleyip paylaşmayanlar varsa da şunu bilin ki hepinizi kınıyorum!

Riverdale çılgın bir yer dostum

Ününü çok iyi bildiğim ancak hiç okumadığım Archie çizgi romanlarından uyarlanmış Riverdale. Yine Netflix’teki Chilling Adventures of Sabrina’yı izleyenler bilirler, iki çizgi roman da Archie Comic’den çıkmış, hatta diziler de ara ara birbirlerine gönderme yapıyor. Benziyorlar mı diye sorarsanız da şöyle söyleyebilirim: karanlık oluşları ve havaları benziyor, evet. Ancak Sabrina’da işin içinde halihazırda doğa üstü bir şeyler var; o yüzden çoğu olaya şaşırmıyorsunuz – doğa üstü unsurların “vay!” dedirtecek bir şeyler getirmesini bekliyorsunuz çünkü. Riverdale ise Amerika’nın bir yerinde, bir küçük kasaba; bir bakıma klasik bir Amerikan hikâyesi bu yönüyle. Amerikan edebiyatına, filmlerine, dizilerine hâkimseniz siz de biliyorsunuz ki en çılgın şeyler bu unutulmuş, az insanın yaşadığı ve yaşadığına çoğunlukla pişman olduğu bu küçük kasabalarda oluyor. Riverdale de bu bakımdan diğerleriyle aynı. Ancak şimdiye kadar hiçbirinin bu kadar delirdiğini, çılgınlaştığını görmemiştim açıkçası – yazarlar her yeni bölüm için şöyle diyor herhalde: “bakalım daha ne kadar delirebiliriz?”

Riverdale oyuncuları

Ana karakter Archie Andrews’a Riverdale kasabasına sonradan gelen mafya babası kızı, zengin Victoria Lodge ile Archie’nin çocukluk arkadaşları olan Betty Cooper ile Jughead Jones eşlik ediyor. Tüm farklı hikâyelerin merkezinde bu karakterler ve hatta okuldaki diğer arkadaşları ve onların ebeveynleri var. En sevdiğim yanı ise aynı anda birkaç hikâyenin işlenmesi, bunların bir şekilde birbirine bağlanması ve çoğu zaman katilin kim olduğunu tahmin edebilmenize rağmen beklenmedik ters köşeler yapmaları. Tüm bunları yaparken yer yer “yuh artık; saçmalamayın!” da dedirtiyorlar insana ama bir şekilde izleniyor Riverdale ya; hem de gözünüzü ayıramadan izliyorsunuz. Bunda hikâyeler kadar ekranda sürekli bebişlerin olmasının payı da büyük tabii – biz lisedeyken hiç böyle taş gibi çocuklar yoktu ortalıkta valla!

Spoiler vermek istemiyorum, o yüzden çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Ama başta Luke Perry olmak üzere Skeet Ulrich, Shannen Doherty ve Kerr Van Cleve Smith gibi, 90’larda çok sevdiğim dizilerdeki oyuncuları görmek de ayrı bir zevkti. Tabii hepsi artık amca-teyze olmuş ama benim de 36 yaşımda olduğum göz önünde bulundurulunca bıdıbıdı etmemem gerekiyor diye düşünüyorum. “Yok artık!” veya “Yuh artık!” veya “Şaka mısın!” gibi tepkiler vereceğiniz, kafa dağıtmanıza kesinlikle yardımcı olacak bir dizi arıyorsanız Riverdale izleyin derim. İzleyip sevenler varsa da mesaj atsın lütfen; gıybetini yapalım!

Hiç izlememiş olanlara spoiler olmaması için de buraya ilk sezonun tanıtım filmini bırakıyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=HxtLlByaYTc

Bu yazıyı sevdiyseniz, Kitaptan Filme etiketine göz atın derim.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page